Eindelijk was het dan zover. Op zaterdag 17 november is Sinterklaas weer aangekomen in Winterswijk.

Nog even was het spannend of pakjesboot 12 wel naar Nederland zou komen, maar gelukkig is dat allemaal goed gekomen. Eenmaal in Nederland heeft Sinterklaas zich vreselijk gehaast, om toch met een overvolle trein vanuit Lievelde in Sinterswijk te komen. Onze plaats heet in de Sinterklaasperiode Sinterswijk. Amerigo, de trouwe schimmel, stond op het station te wachten. Sinterklaas ging via de drukke winkelstraat naar het gemeentehuis waar hij welkom geheten werd door onze burgemeester. In het gemeentehuis zal Sinterklaas de komende weken ook logeren. Onze burgemeester werd nog druk vanmiddag. Twee pieten bleken tot over hun oren verliefd te zijn op elkaar en werden, met alle kinderen, ouders, opa´s en oma’s als getuige, door de burgemeester getrouwd. Na de ceremonie vertrokken de Sint en zijn Pieten samen met de burgemeester voor een toer door Winterswijk. Van Sinterklaas mag iedereen vanavond zijn schoen zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.